Banjalučki DIS teatar izveo predstavu “Tajna tišine” u Prnjavoru

0
192

DIS teatar mladih iz Banjaluke, izvođenjem predstave “Tajna tišine”, predstavio se prnjavorskoj publici u nastavku pozorišne revije “Prnjavor i prijatelji”.

Predstava je izvedena sinoć u gradskom parku u prisustvu propisanog broja gledalaca i u skladu sa epidemiološkim preporukama Instituta za javno zdravlje Republike Srpske.

Reditelj DIS-ovog pozorišta Novica Bogdanović izjavio je Srni da im je prijalo izvođenje predstave na otvorenom i atmosfera u gradskom parku.

“To je upravo ono što raznim animacijama pokušavamo da dobijemo na sceni u sali, a sada smo imali pravo drvo, travu, svježinu vazduha. Izveli smo neverbalnu predstavu koordinisanu sa prirodom, emocijama, mitskim pričama, kao i ulogom žene na ovim prostorima”, rekao je Bogdanović.

On je poručio da prnjavorsku pozorišnu smotru treba njegovati, a stanovnici ovog grada treba da budu srećni što imaju uspješno amatersko pozorište.

Rukovodilac Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” Prnjavor Brankica Radonjić podsjetila je da je šesta pozorišna revija u Prnjavoru specifična jer se sve predstave izvode na otvorenom.

“U saradnji sa resornim opštinskim odjeljenjem pokušali smo da iznađemo što atraktivnije lokacije u gradu. Istovremeno smo publiku privukli pozorištu, ali i pozorište smo doveli među publiku. U nevolji koja nas je snašla nastojimo pokazati još veću kreativnost”, navela je Radonjićeva.

Ona je napomenula da je gostujućim pozorištima prepušteno da sami odaberu lokaciju koja im po ambijentu i uslovima najviše odgovara za izvođenje predstave.

“Srećni smo da se kontinuitet i tradicija pozorišne revije nastavljaju, jer nema svaki grad pozorišni festival, a posebno nema festival uzvratnih posjeta. Mi nemamo selektora, žiri ili nagrade, a ipak svi rado dolaze u Prnjavor”, rekla je Radonjićeva.

U srijedu, 30. septembra, Prnjavor će ugostiti pozorište iz Čelinca, dok će se u oktobru predstaviti Novi Grad, Doboj i Laktaši.

Predstave koje počinju od 20.00 časova namijenjene su odraslima, a one od 19.00 časova djeci.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here