Banjaluka: Bačena bomba u dvorište kuće, porodica sumnja na zeta

0
1345

Drama u dvorištu porodice Štrbac, u banjalučkom naselju Lauš. Oko ponoći, za sada nepoznata osoba, bacila je eksplozivnu napravu. Odmah je izvršen uviđaj, izuzeti predmeti i mogući tragovi sa lica mjesta. Geleri i niz oštećenja, u Karađorđevoj broj 378, vidljivi su na svakom koraku.

Od snažne detonacije popucala su stakla ne samo na kući, već i na obližnjem kafiću. Na svu sreću nije bilo povrijeđenih.

U kafiću “Strobi” o nemilom događaju, ne žele da govore pred kamerama. U neformalnom razgovoru vlasnik kafića rekao nam je da je u trenutku eksplozije u kafiću, sjedila petorica muškaraca i da mu je sada najveća briga, kako i ko će mu nadoknaditi štetu.

Ispred kuće porodice Štrbac zatekli smo kćerku vlasnika kuće. Cijela porodica potresena je onim što se sinoć dogodilo, a sumnjaju na jednog člana porodice.

“Mislimo da je riječ o našem zetu mužu moje sestre rođene, Lovrić Gostimiru koji pokušava da nas zaplaši jer smo podnijeli krivičnu prijavu, a ranije se vodio istražni postupak gdje je on mom ocu oteo imovinu Fabrike koža Lauš, gdje je moj otac bio većinski vlasnik, kaže kćerka vlasnika kuće Daliborka Perić.

U pitanju su orkestrirane laži, brani se zet Gostimir. Već danima dobija tvrdi prijeteće poruke od porodice svoje supruge kojima je posudio veću svotu novca, a slučaj je završio i na sudu. U vrijeme eksplozije bio je, kaže, u domu sa svojom porodicom, što je izjavio i u policiji.

“To je isfingirano s koje strane, kako, oni imaju dužnika ne zna se ni kome nisu dužni. Ja sam Vukanu Štrbcu pozajmio novac koji mi nije vratio 7 godina me zavlačio”, rekao je zet Gostimir Lovrić.

Da li je u pitanju rodbinska razmirica ili je nešto drugo, pokazaće istraga. U Centru javne bezbjednosti Banja Luka rečeno nam je da u cilju rasvjetljivanja slučaja i otkrivanja počinioca ništa dodatno ne mogu da nam kažu.

atv

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here