Banjaluka dobija novi ekskluzivni hotel

0
1018

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da će grad dobiti svjetski brend iz oblasti hotelijerstva, nakon što je danas potpisan franšizni ugovor između hotelskog brenda “Meriot internešnel” i kompanije “MMI Razvoj projekata” o otvaranju hotela “Kortjard baj Meriot”.

Radojičić je istakao da je grad veoma zainteresovan za proširenje turističke ponude, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Otvaranjem hotela `Kortjard baj Meriot`, Banjaluka postaje član ove velike porodice i dobija svoje mjesto na svjetskoj mapi najvećeg hotelskog lanca, a samim tim, o nama će informacije dobiti veliki broj ljudi. Padimo mnogo na tome kako bismo turiste doveli u naš grad, a kojima je potreban i ovakav smještaj”, rekao je Radojičić.

Direktor kompanije “MMI Razvoj projekata” Nada Kuzmanović istakla je da je riječ o hotelu sa četiri zvjezdice prema svjetskim standardima.

“Hotel se gradi u centru Banjaluke, u Ulici Prvog krajiškog korpusa, ponudiće drugačiji pristup gostima, prilagođen njihovim zahtjevima i potrebama”, navela je Kuzmanovićeva.

Prema njenim riječima, zvanično otvaranje hotela predviđeno je za 1. maj 2019. godine.

“Hotel će imati 118 prostranih, elegantnih i savremeno opremljenih soba, sobe za lica sa invaliditetom, višenamjensku multimedijsku konferencijsku salu sa oko 200 mjesta, restoran sa više od 100 mjesta, recepciju, velnes, fitnes salu, podzemnu garažu i druge sadržaje propisane strogim standardima ovog lanca hotela”, navela je Kuzmanovićeva.

U ime “Meriot internešnela” ugovor je potpisala direktor razvoja za Jugoistočnu Evropu Silvija Lovreta, koja je rekla da je riječ o o najvećem svjetskom hotelskom brendu sa više od 6.200 hotela u 125 zemalja, portfoliom od 30 hotelskih brendova, više od 1,2 miliona smještajnih jedinica i više od 100 miliona članova lojaliti kluba.

(Srna)

PODIJELI