Banjaluka: Jednog policajca udario vratima auta, drugog pokušao da pregazi

0
493
Policijajac iz policijske stanice u banjalučkom naselju Lazarevo sinoć je morao da upotrijebi vatreno oružje nakon redovne kontrole jer je 26-godišnjak, nakon alkotestiranja, krenuo da bježi pošto je utvrđeno da je vozio pijan. Jednog policajca u patroli je udario vratima automobila a u drugog se zaletio s namjerom, kako piše u policijskom saopštenju, da im ugrozi živote.

“Prilikom navedene radnje isti je ugrozio život pješaka koji su se zatekli u blizini navedenog događaja. U cilju zaštite svog života i života drugih lica policisjki službenik je upotrijebio vatreno oružje prema vozilu. Policijski službenik je zadobio tjelesne povrede te mu je na UKC RS ukazana ljekarska pomoć, a lice S.R. je neposredno nakon bjega lišen slobode u blizini lica mjesta”, poručuju iz PU Banjaluka.

Nezvanično, riječ je o Slobodanu Račiću koji je nedavno izašao iz zatvora a koji je ubrzo nakon bijega i uhapšen.

Pijani vozač u krvi je imao 2,2 promila alkohola. Trebalo je da bude priveden na triježnjenje u policijsku stanicu. Kad mu je to saopšteno, odlučio se na bijeg. Sve se dogodilo na ukrštanju magistralnog puta za Prijedor i prijedorske ulice u naselju Srpski Milanovac.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ”Napad na službeno lice u vršenju službene radnje”.

atv

PODIJELI