BANJALUKA: SKUPLJI ODVOZ SMEĆA, VODA I KANALIZACIJA- POREDE CIJENE SA PRNJAVOROM

0
1024

Cijena vode i kanalizacije za građane Banjaluke od danas će iznositi 1,18 KM po metru kubnom, što je za 10 odsto više nego do sada, a cijena usluga prikupljanja i odvoza otpada iz domaćinstva iznosiće 0,138 KM po metru kvadratnom stambenog prostora, što je povećanje za 20 odsto.
Osnovni razlog za povećanje cijena komunalnih usluga jesu povećanje cijena odlaganja otpada na deponiju, kao i poskupljenja energenata i usluga repromaterijala, rečeno je Srni u gradskoj upravi.

Iz uprave grada Banjaluka navode da je zaključak o povećanju cijena komunalnih usluga donio gradonačelnik Slobodan Gavranović, na osnovu preporuka Radne grupe za korporativno upravljanje, u čijem radu je učestvovao i predstavnik Pokreta potrošača Republike Srpske i analize nadležnog Odjeljenja za privredu o opravdanosti zahtjeva za povećanje cijena usluga komunalnih preduzeća “Vodovoda” Banjaluka i “Čistoće”.

U gradskoj upravi napominju da cijene usluga “Čistoće” nisu mijenjane od 2005. godine, a “Vodovoda” od 2011. godine.

“Analize nadležnog odjeljenja, između ostalog, pokazale su da Banjaluka ima najnižu cijenu odvoza otpada u Republici Srpskoj, te da više cijene vode i kanalizacije za stanovništvo imaju Bijeljina 2,60 KM po metru kubnom, Prnjavor 1,98 KM, Prijedor 1,57 KM, Gradiška i Derventa po 1,63 KM, te Istočno Sarajevo 1,45 KM po metru kubnom”, navode iz gradske uprave. /srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here