Banka Srpske na licitaciji kupila stan Vladimira Usorca

0
503

Banka Srpske u stečaju, koja je pokrenula izvršni postupak protiv Vladimira Usorca, kupila je prošle sedmice na licitaciji njegov stan u Prnjavoru smatrajući da je ponuđena cijena bila preniska i da će ga banka moći prodati za mnogo veću cifru.

Banka Srpske je, zbog duga od 371.800 KM, pokrenula izvršni postupak protiv predsjednika Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara RS Vladimira Usorca, a na licitaciji u Prnjavoru prošle sedmice je bilo ponuđeno zemljište i stan u vlasništvu Usorca i njegove kćerke.

Na licitaciji nije bilo zainteresovanih za zemljište, dok se za stan pojavilo nekoliko učesnika, a učešće je uzela i banka.

Početna cijena je bila 34.169 KM, odnosno polovina utvrđene tržišne vrijednosti stana, a najveći iznos i to 48.080 KM na kraju je ponudila Banka Srpske.

Kako saznajemo, u Banci Srpske smatraju da za ovaj stan mogu dobiti više novca te su zbog toga odlučili da oni budu kupac.

„Bilo je još kupaca, da li su oni bili ozbiljni ili ne, to ne znamo, ali činjenica je da je postignuta cijena od 843 KM po kvadratu. Mi smatramo da to može ići mnogo više i zbog toga smo kupili stan pa ćemo ga ponuditi na prodaju pred Okružnim privrednim sudom u Banjaluci“, rekao je izvor iz Banke Srpske za CAPITAL.

Pored stana i zemljišta koji se prodaju, Banka Srpske plijeni i pokretnu imovinu na farmi Vladimira Usorca. Međutim, i tu ne ide jednostavno.

Stečajni upravnik banke Goran Radivojac napisao je u informaciji, koju je nedavno razmatrao Odbor povjerilaca, da Usorac opstruiše izvršni postupak i pod raznim izgovorima ne dopušta izuzimanje imovine sa farme.

Usorac je ranije za CAPITAL rekao da ne opstruiše postupak i da su mu već zaplijenjena dva robota kao i da je zakazana prodaja stana i zemlje.

Kazao je i da je nudio banci da plati 150.000 KM duga, ali da je banka tražila i zatezne kamate na šta on nije pristao.

CAPITAL: M. Čigoja Ljubojević

PODIJELI