Besplatan SMS: Provjerite gdje je vaše glasačko mjesto za referendum u RS!

0
1114

Svi građani Republike Srpske sa pravom glasa mogu besplatnom SMS porukom, upućenom na broj 065 1244, da dobiju obavještenje o glasačkom mjestu na predstojećem referendumu o Danu Republike koji će biti održan u nedjelju, 25. septembra.

Uspostavljeni SMS servis za korisnike “M:tel”-a biće aktivan do 25. septembra, a koristi se na način da se u tekst poruke upiše jedinstveni matični broj glasača i pošalje na broj 065 1244.

Republička komisija za sprovođenje referenduma, poštujući potrebu za korisnim, blagovremenim i relevantnim informacijama, obezbijedila je za sve građane Republike Srpske sa pravom glasa besplatno obavještenje o tačnom glasačkom mjestu.

Referendumsko pitanje glasi “Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?”.

Referendum o Danu Republike zakazan je za 25. septembar.

DANAS SJEDNICA KOMISIJE ZA SPROVOĐENJE REFERENDUMA

U Banjaluci će danas biti održana sjednica Republičke komisije za sprovođenje referenduma.

Iz Republičke komisije za sprovođenje referenduma najavljeno je da će sjednica biti održana u 12.00 časova u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske.

Narodna skupština je 15. jula usvojila odluku o raspisivanju referenduma Danu Republike 25. septembra i imenovala komisiju za njegovo provođenje.

U “Službenom glasniku Republike Srpske” od 12. avgusta objavljena je odluka Narodne skupštine Srpske o raspisivanju republičkog referenduma o 9. januaru kao Danu Republike, čime je ona i zvanično stupila na snagu.

Referendumsko pitanje o kojem građani Srpske treba da se izjasne glasi: “Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike?”.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here