BEZ PROBLEMA U SAOBRAĆAJU

0
396

Saobraćaj u Republici Srpskoj odvija se nesmetano, po pretežno suvim kolovozima, a na graničnim prelazima nema dužih čekanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Danas i sutra od 9.00 do 14.00 časova saobraćaj će biti usporen na dionici magistralnog puta Klašnice-Šargovac /Prijedorska petlja/, zbog čišćenja kolovoza.

U toku je izgradnja male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, pa je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog sanacije odrona.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, zbog čega je saobraćaj izmijenjen.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac saobraća se jednom trakom, zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani.

Zbog deminiranja na radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, opština Brod, biće privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

U toku je i izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka/Rebrovac/-Čelinac, a odvija se naizmjenično jednom trakom.

Režim saobraćanja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na auto-putu A-1, smjer Lašva-Zenica jug, zbog radova na redovnom održavanju tunela “1. mart”, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na desnu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu.

U toku su i radovi na vijaduktu Bojnik, na dionici A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, zbog čega vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, zbog rekonstrukcije mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj i putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija, a teretna vozila iznad sedam tona ukupne mase putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat od jutros je otvoren za saobraćaj.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoren je granični prelaz Novi Grad-Dvor, ali je omogućen prelazak pješaka i biciklista.

Saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja zatvoren je zbog bezbjednosnih razloga.

PODIJELI