Biciklisti startuju 18. aprila iz Beograda: Zadnja etapa Prnjavor-Banjaluka

0
739

Međunarodna biciklistička trka od Beograda do Banjaluke, u kojoj će učestvovati 176 takmičara iz 30 zemalja, startovaće 18. aprila sa beogradskog Trga Republike, najavili su danas organizatori.

Trka će trajati četiri dana i podijeljena je u četiri etape i to Beograd-Vlasenica, Vlasenica-Brčko, Brčko-Teslić i Prnjavor-Banjaluka.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je na konferenciji za novinare da je ova 13. po redu biciklistička trka označena prvom kategorijom, što je čini sportskim događajem najvišeg ranga s obzirom da je prošle godine ušla u 50 najboljih trka u svijetu, i što je ovogodišnje izdanje kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

“Zahvaljujući tome, trka je privukla veliki broj vrhunskih ekipa koje dolaze da se pripremaju i za veliki gran tur `Điro d`Italija` i `Tur de Frans`”, rekao je Kuvalja.

On je dodao da za lokalne zajednice kroz koje etape prolaze trka više nema samo sportsku već i ekonomsku i turističku dimenziju.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da će ova opština po četvrti put biti dobar domaćin učesnicima sportske manifestacije, koja je značajna za promociju Teslića.

Međunarodna biciklistička trka “Beograd-Banjaluka” biće završena 21. aprila.

PODIJELI