Biciklitička trka obustavlja saobraćaj od Doboja prema Prnjavoru i Prijedoru

0
208
Odvijanje saobraćaja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH je nesmetano, ali će zbog biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” danas biti obustava na putevima oko Doboja, na auto-putu prema Prnjavoru i dalje prema Prijedoru, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Obustava saobraćaja će biti od 11.45 do 16 časova na magistralnom putu Rudanka-Doboj, auto-put “9. januar” dionici Johovac-Prnjavor-Jakupovci, zatim magistralnom putu Klašnice-Šargovac dionica Šargovac-Prijedor.

Za sutra je obustava planirana od 11.30 do 16 časova na dionicama Novi Grad-Kostajnica-Kozarska Dubica-Draksenić, zatim Draksenić-Čatrnja-Gradiška, dionici Gradiška-Nova Topla-Laktaši-Klašnice i Klašnice-Banjaluka.

Zbog sanacije kolovoza danas će se od osam do 17 časova saobraćaj na dionici regionalnog puta Lopare-Čeli odvijati jednom saobraćajnom trakom.

Zbog uklanjanja objekta i sanacije klizišta na regionalnom putu Srbac-Gornja Vijaka, u Ulici Vlade Vinčića, svakodnevno će dolaziti do obustave saobraćaja svakim radnim danom i subotom od sedam do 17 časova.

Saobraćaj se zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom trakom, a izmjene su i na putu Rudice-Novi Grad gdje je u toku izgradnja biciklističke i pješačke staze.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice u rejonu Glinja saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova i na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje), kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno, kao i na putu Stari Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Deminiranje terena odvija se na regionalnom putu Podnovlje-Polje, kod deminerskog gradilišta “Gornji Božinci” i na magistralnom putu Kotor Varoš – Mitrovići u mjestu Viševica. Zbog toga će dolaziti do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod. Vozačima se savjetuje da na tim dionicama voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH je povodom vjerskog praznika Ramazanskog bajrama do sutra u ponoć zabranjen prevoz eksplozivnih materija.

Sporije zbog radova saobraća se na putnim pravcima Jablanica-Mostar u Donjoj Jablanici, Čevljanovići-Nišići, u Konjicu /na skretanju za Orahovicu, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. Zatvoren je i most na ulazu u Nemilu, a vozači mogu koristiti raskrsnicu u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja.

“Zvoni da te vide! Neka blista biciklista!”

Iz AMS-a napominju da danas počinje republička preventivna kampanja “Zvoni da te vide! Neka blista biciklista!” koja će trajati do 30. septembra u više gradova i opština Republike Srpske.

Početak ove preventivne aktivnosti planiran je danas u Kostajnici, gdje se u organizaciji opštine održava Druga biciklijada “Put sjećanja” posvećena danu proboja jasenovačkih logoraša.

Kampanju “Zvoni da te vide! Neka blista biciklista!” zajednički sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez sa 48 auto-moto društava i lokalne zajednice.

PODIJELI