Bijeljina zgrožena zbog dolaska Džaferovića, SNSD traži ostavku gradonačelnika

0
421

Bijeljina je zgrožena zbog današnjeg dolaska Šefika Džaferovića koji je imao značajnu ulogu u stradanju Srba na Vozući i Ozrenu 1994. i 1995. godine jer je kao ratni načelnik Centra službi bezbjednosti Zenica bio upoznat o zločinima odreda “El mudžahid”- poruka je bijeljinskog SNSD-a. Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ne vidi ništa loše u tome što se danas sastao sa Džaferovićem. U SNSD-u ipak očekuju da Petrović danas podnese ostavku nakon, kako kažu, sramnog sastanka sa Džaferovićem.

“U okviru teme u okviru ekonomskih pitanja pustimo da oni koji primaju platu za one funkcije za koje su izabrani da se tim nadležnostima i tim pitanjima bave”, kaže Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

“Gradonačelnik Petrović očigledno ne razumije neke šire političke procese koji se dešavaju u našoj državi pa je dopustio sebi da bude izmanipulisan i jednostavno je pristao na to da odigra ulogu koju mu je namijenilo političko Sarajevo što mislim da nikome ništa neće dobro donijeti, pogotovo ne našem gradu. Naš grad je poznat po tome što širokih ruku prima sve što ovdje žive bez problema, što se dogovaramo oko svih strateških stvari, nema potrebe da iko sa strane dolazi i da nam govori kako treba da živimo”, rekao je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Bijeljina.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović poručio je da svako ko je tokom rata počinio zločin treba da odgovara, ali je izbjegao da odgovori na pitanje o ličnoj odgovornosti u ubistvu i protjerivanju Srba iz Vozuće i zeničkog kraja u vrijeme kada je bio šef CJB Zenica. On je rekao da je danas u Bijeljini kao član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda i da je u tom svojstvu prisutan na sastanku sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem u Gradskoj upravi Bijeljina.

“Ja spadam u red onih ljudi koji poštuju istinu o proteklom ratu u BiH, odluke domaćih I međunarodnih sudova i spadam u red onih koji smatraju da svako onaj ko je počinio bilo kakav zločin u BiH, za to i treba da odgovara”, kaže Šefik Džaferović.

Komentarišući kako neizostavno glorifikuje i veliča ulogu tzv. Armiju BiH, koja je u Sarajevu, Konjicu, zapadnokrajiškim i drugim opštinama ubila na stotine Srba, protjerujući ih sa svojih ognjišta, Džaferović je rekao da je to “politikanstvo”. Povodom današnjeg sastanka Petrovića sa DŽaferovićem juče su se oglasili i veterani iz “Garde Panteri”, koji su tražili da bude otkazan jer, kako su istakli, za njih on predstavlja provokaciju.

 

atv

PODIJELI