Bjelica: Kandidovaću se za predsjednika SDS-a

0
572

Milovan Bjelica, načelnik Sokoca i potpredsjednik Srpske demokratske stranke kazao je sinoć da će se kandidovati na narednim unutarstranačkim izborima za poziciju predsjednika stranke.

– Kandidovaću se. Sigurno ću se kandidovati. Do sada nikada nisam izgubio na izborima. Biran sam redovno za člana Glavnog odbora. Sada ukazujem na propuste stranke i pravce kojima ne treba ići – poručio je Bjelica gostujući u jednoj televizijskoj emisiji.

On smatra da lider SDS-a Vukota Govedarica treba biti smijenjen sa te pozicije, a na pitanje ko bi ga po njegovom mišljenju mogao zamijeniti, Bjelica je spomenuo još nekoliko imena.

Prema njemu, kvalitetni kandidati za pomenutu poziciju bili bi i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, kao i predsjednik Glavnog odbora SDS-a i načelnik Teslića Milan Miličević.

– Govedarica je potreban SDS-u, ali ne kao predsjednik, nego kao član Glavnog odbora, kao predsjednik Regionalnog odbora… Nema nas puno da bi sada mogli da se opraštamo od nekih. Moramo uvažiti realnost. Govedarica nije našao zajednički jezik ni sa odborima u Doboju, Zvorniku ni sa Bijeljinom, ni sa Istočnim Sarajevom – ocijenio je Bjelica.

Dodaje kako je lider SDS-a rekao da se neće kandidovati na sljedećim izborima unutar stranke.

– Ali vrijeme čini svoje. Mi smo izgubili Doboj, to je katastrofa, debakl, propast. To je bio najjači Gradski odbor u BiH. On je raspustio dobojski Gradski odbor, nije imao alternativu, nego je sam sebe imenovao za povjerenika, Mektić mu je bio desna ruka. Išao je s njim, ne znam kako se vodio u papirima. Onda se kandiduje čovjek koji nije ni član SDS-a. Strašne su stvari za SDS, niko nema pravo da se igra sa SDS-om. A Govedarica se poigrava. Da li to svjesno radi ili ne – ne znam. Govedarica je poslije izbora trebao dati ostavku – smatra on.

(Agencije)

PODIJELI