Blažević: Ja bih pokušao da zadržim Ognjena Vranješa

0
445
Ja bih probao da zadržim Ognjena Vranješa, ne bih postupio kao sadašnji selektor BiH, Robert Prosinečki – izjavio je hrvatski trener, Miroslav Ćiro Blažević. U intervjuu za Klix.ba, slavni trener je rekao da bi prvo razgovarao sa Vranješom.

“Znam sve pojedinosti, ali ne bih se puno u to upuštao. Ja bih tu drugačije reagovao. Današnja mladost je sklona tome da napravi neke greške, a da nije ni svjesna njih. Međutim, bilo je to vrlo nezgodno i osjetljivo za naše podneblje i vjerovatno to ne bi moglo proći kroz pedagoški način, jer bi publika negodovala”, smatra Blažević.

“Trener svih trenera” kaže da bi u svakom slučaju postupio drugačije od Prosinečkog.

“Probao bih da ga zadržim, ali da on napravi jednu reakciju i da kaže ‘bio sam budala, mlad’ i slično. E, to se očekivalo i onda bi bilo sve lakše. Najprije bih s njim obavio razgovor, ali vjerovatno je Prosinečki to i pokušao, a nije prošlo. Na kraju mogu reći, koga nema, bez njega se može”, kazao je Ćiro.

Selektor bh. reprezentacije, Robert Prosinečki, je odlučio da u selekciju više ne poziva fudbalera iz Banjaluke. Pretpostavlja se da je “kap koja je prelila čašu” bila Vranješova afera sa Jelenom Karleušom. /Izvor: klix.ba/

PODIJELI