BMV udario u stub rasvjete, suvozač poginuo

0
1251

Tridesetpetogodišnji Nevzad Zulić iz Bihaća poginuo je sinoć u tom gradu, kada je BMV, u kojem je sjedio na mjestu suvozača, udario u stub ulične rasvjete.

Stravična nesreća dogodila se u Ulici dr Irfana Ljubijankića, a prema informacijama iz policije, vozač, tridesetogodišnji Bišćanin Š.Š., prošao je s lakšim povredama.

Obojica su prebačena u bihaćku bolnicu, gdje je Zulić sat vremena nakon nesreće i preminuo.

Sa druge strane, vozač je odmah uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, i na te okolnosti će biti i ispitan.

Od vozača je uzet uzorak krvi i urina, a cilj je da se utvrdi da li je automobilom u trenutku nesreće upravljao pod uticajem nekog od opojnih sredstava.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola MUP-a USK, tragedija se dogodila u 22.15, kada je vozač BMV-a, slovenačkih registracijskih oznaka, izgubio kontrolu nad vozilom.

“BMV je desnom stranom udario u stub električne rasvjete”, naveo je Šiljdedić.

On je dodao da saobraćajni inspektori još utvrđuju sve okolnosti ove nesreće, a kako saznajemo, BMV je oduzet radi vještačenja.

Svjedoci ove tragedije veoma su uznemireni zbog prizora koji su vidjeli. Ističu da su ih potresle scene, jer je riječ o jakom udaru, o čemu svjedoči i činjenica da je strana vozila na kojoj je sjedio suvozač potpuno skašena i doslovno se obmotala oko stuba.

Ova tragedija se, dakle, dogodila u subotu naveče, a isti dan, ali ujutru, u 1.35, na području opštine Jablanica, u mjestu Paprasko, u saobraćajnoj nesreći poginuli su Faruk Pehilj (29) i Emir Teletović (26).

U nesreći su učestvovali Samir Kadrić (34), koji je vozio mercedes, te Anadin Mehić (27), sa golfom 2, u kojem su bili i mladići koji su izginuli.

U tom sudaru teško su povrijeđeni Mehić, te saputnici u njegovom vozilu Anes Mehić (25) i Semir Memić (27), dok je lakše tjelesne povrede zadobio Amir Husrep (18).

U nesreći su oštećena još dva golfa dva, koji su bili parkirani u blizini mjesta gdje se ovaj sudar dogodio.

nezavisne

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here