Bojan iz Klokota- Najmlađi specijalista porodične medicine

0
1574

U emisiji “Razgovor s povodom” razgovarali smo o medicini, a gost u studiju bio je Bojan Stojković, dr specijalista porodične medicine, inače porijeklom sa Kosova.

Rođen je  21.12.1987 u Klokotu, ali je posao našao u Prnjavoru, jer mu je majka rođena na ovim prostorima. Specijalizaciju je završio u Kosovskoj Mitrovici, ocjenom 9,3 a specijalizaciju je završio u Banjaluci, postavši najmlađi u svojoj struci, sa 29.godina.

“Veoma sam zadovoljan boravkom u Banjaluci, tri godine sam proveo u tom gradu i nosim najljepše uspomene iz ovog grada” kaže Stojković.

Velikim radom i odricanjima Bojan je postigao uspjeh u svom školovanju, a trenutno je zaposlen u ambulanti porodične medicine dr Vuković u Prnjavoru. Njegov brat Zvjezdan je takođe zaposlen u Prnjavoru u Domu zdravlja.

“Za Prnjavor sam čuo da nosi naziv “Mala Evropa” i mogu reći da je taj naziv zaista tačan. Prihvaćen sam u ovom gradu veoma dobro i mogu reći da sam prezadovoljan. Volio bih u narednom periodu završiti još neku specijalizaciju”.

Veoma je zadovoljan uslovima rada u ambulanti porodične medicine dr Vuković, u kojoj radi više od pola godine.

“S obzirom da vlada epidemija gripe, ambulante su više posjećene, pa bih ovom prilikom preporučio dodatni oprez, a starijim osobama da ne izlaze napolje ako ne moraju jer je postoji velika opasnost od preloma. Takođe, treba povesti računa o ishrani i lagana šetnja je preporučljiva za bolji imunitet” poručio je Stojković./prnjavorlive.info/

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here