Bombom na kuću vlasnika “Smiljić tursa”: Od eksplozije popucali prozori

0
1163

Nada Marinković je gledala televiziju kad je čula jaku detonaciju. Bomba je eksplodirala 300 metara dalje, u komšijinom dvorištu. To je saznala tek nekoliko sati kasnije jer poslije eksplozije koja je odjeknula banjalučkim naseljem Derviši – rijetki su oni koji su smjeli da izađu napolje.

“Samo sam čula eto eksploziju neku. Mislila sam da je neka baš onako naprava eksplozivna neka ali gdje je i šta ništa nisam znala dalje”, rekla je Nada Marinković iz Derviši kod Banjaluke.
Bombu su, za sada, nepoznata lica bacila u dvorište kuće Nedeljka Smiljića. Vlasnik je firme “Smiljić turs” koja u svom sastavu ima turističku agenciju, a obavlja i usluge autobuskog prevoza. Policija traga za počiniocima.

U vrijeme kad je ekipa ATV-a došla na lice mjesta uviđaj je još bio u toku. Međutim, pošto nam gazda kuće nije dozvolio snimanje, morali smo da se udaljimo 200 metara dalje.
A sa te udaljenosti malo šta se moglo vidjeti. Jedino vlasnik firme koji dežura na putu. Na kući do koje se ne može od detonacije su popucali prozori – bar tako piše u saopštenju policije. Vlasnik nije htio da komentariše događaj o kojem bruji čitavo naselje.

“Ja njega znam dugo, čovjek je pošten, fin, uredan. Ne vjerujem da se nekome zamjerio. Sa nama je igrao fudbal 15, 20 godina”, rekao je Dragan Čajić iz Derviša kod Banjaluke.
Policija je obavijestila dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka. Izuzimaju se predmete i tragove sa lica mjesta zbog eventulanih vještačenja. U Centru javne bezbjednosti nisu htjeli pred kameru.

 

atv

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here