BORAČKA POPULACIJA U PRNJAVORU – KROV ZA 14 PORODICA /FOTO/

0
587

Od danas 14 porodica iz kategorije boračke populacije u Prnjavoru maju na raspolaganju vlastite stanove.Ključeve je korisnicima uručila predsjednica Republike Srpske.Željka Cvijanović,ističući da se projekat stambenog zbrinjavanja u Republici Srpskoj uspješno privodi kraju.

Ključeve su danas dobili Jovan Trivan,Nada Jović,Ranko Škrbić,Vinko Aksendić,Petar Novković.Radivoje Šuman,Momir Bošnjak,Zoran Čolić,Nenad Radulović,Zoran Milinković,Igor Bajić,Dobrina Vujasinović,Olivera Kostrešević i Branka Aulić.

-Ovo je za mene poseban dan,jer sam konačno dobila svoj krov nad glavom.Tokom rata bila sam u Vojsci Republike Srpske,nekoliko puta sam ranjavana,ali sam,evo dočekala da raspolažem vlastitim stambenim prostorom,rekla je Nada Jović,rodom iz Maglaja,koja živi u Prnjavoru.

Zadovoljstvom  je  zračio i Ranko Škrbić,rodom iz Ključa,koji se zahvalio svima koji su bili uključeni uz realizaciju projekta stambenog zbrinjavanja.

 Na prigodnomn okupljanju govorili su predsjednik Opštinske boračke organizacije Prnjavor,Vlado Živković,načelnik opštine Darko Tomaš i ministar rada i boračko-invalidske zaštite ,Milenko Savanović.

 Predsjednica Republike Srpske,Željka Cvijanović  istakla je zadovoljstvom činjenicom da je posao stambenog zbrinjavana  na području prnjavorske opštine uspješno priveden kraj.

 -Za korisnike ovih stanova to je novi početak,a na instucijama Republike Srpske je obaveza da ovakve zahvate takođe privedemo kraju i u drugim sredinama,istakla je predsjednica Republike Srpske.

Vrijednost objekta,koji je od danas u funkciji, koji je podizala firma iz Broda,je 392.000 konvertibilnih maraka,a do sada je na prnjavorskom području za tu namjenu izdvojeno vipše od 4,5 miliona maraka.

Foto: Aleksandar Atić

(prnjavorlive.info)

PODIJELI