Borenović: Stati na stranu istine i pravde

0
666

Branislav Borenović, predsjednik PDP rekao je da je današnja posebna sjednica NS RS sigurno jedna od rijetkih i vjeotovatno jedina ovakvog karaktera u novijoj istoriji.

“Ovo mi je treći mandat i nemam namjeru da govorim kao poslanik, već kao čovjek. Važno je da smo današnju sjednicu sazvali i jednoglasno odlučili da se održi. Da pokušamo kao roditelji, kao očevi, kao nečija djeca da se stavimo na jednu stranu, na stranu istine i pravde”, rekao je Borenović.

On je dodao da vjeruje da će svi sa ove sjednice izaći sa jednim logičnim zahtjevom, a to je da se utvrdi pravda i istina.

Nestanak dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića prijavljen je 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću rijeke Crkvena u Vrbas, u neposrednoj blizini tvrđave Kastel u Banjaluci.

Nakon identifikacije tijela, od 26. marta na banjalučkom Trgu Krajine počela su okupljanja građana organizovana putem “Facebook” grupe pod nazivom “Pravda za Davida”, koja je, kako je navedeno, formirana s ciljem dolaska do istine i rasvjetljavanja ovog slučaja.

PODIJELI