Božo Vrećo: Pjevam za žene koje su voljele ljubomorne gadove

0
1629

Interpretator sevdalinki neobičnog imidža, Božo Vrećo, izdao je album “Melek”. Umjetnik iz Foče ima veoma zanimljivu listu saradnika na kojoj su Marko Louis, Vasil Hadžimanov, Casko Atanovski, Joost Spijkers, Miroslav Tadić, Mario Batković, Eslam El-Sha’ary, Ingmar Piano Duo, Luboyna i Bane Vasić.

Do sad su ekranizovana tri singla „Ko li noćas miluje ti kosu“ sa Vasilom Hadžimanovim, i od prije par dana „Jelenče“ i „Meni si bila vrijedna“.

„Pjesma „Jelenče“ je posvećena svim ženama koje su sljepo voljele ljubomornog gada, trpjele nasilje i laži i uspjele ostaviti ga, nadići sve to i krenuti dalje. Taj korak dalje je sloboda koja je neprocjenjiva. Nikad nemojte prestati da vjerujete da će vas pronaći Onaj pravi, On vas čeka i to je ljubav koju zaslužujete. Ovaj to sigurno nije bio i zato odbolujte, al ne nipodaštavajte sebe, budite Ljubav!“ poručuje Božo i dodaje: „Pjesma “Meni si bila vrijedna” je sigurno jedna od najljepših sa albuma, napisao sam je kao odu ljubavi za sve one koji vole bez obzira na to što slijedi. Cijeli album zapravo govori o tome kako nastaviti voljeti, biti ljubav i zračiti ljubav ma šta da se desi.

Scene smo snimali u Gvoznom polju na Treskavici, šuma breza je podsjećanje na moju majčicu koja me isto tako nosila u naručju kroz šumu breza kad sam bio mali i pjevušila mi baš kao što to ja činim Leu. Scene podno Kozje ćuprije u Sarajevu su simbolika ispraćanja svega što nas je lomilo i nije nam bilo suđeno i korak napred snažno u novu ljubav i novi život. Dječak u spotu nosi mornarska odijelca sašivena po uzoru na 20- te godine i ona evociraju na mog didu Kostu koji je bio mornar, a haljina sa ružama je kao i do sada mojih ruku djelo i dio je kolekcije koja izlazi na jesen. Cijela pjesma je zapravo jedan kaleidoskop emocija, prisjećanja, ljubavi i čežnje”, opisuje Božo za Novosti.

PODIJELI