Bračni par iz Dervente Marići sami sebi spremaju zadušnice

0
1902

Derventa – Bračni par Dragica i Dragan Marić iz sela Pojezna kod Dervente, prihvatio se vrlo čudnog i pomalo neobičnog posla, organizujući sebi zadušnu večeru na koju će pozvati više od 200 zvanica.

Zadušna večera Marića biće održana 20. avgusta, u jednom ugostiteljskom objektu u centru mjesne zajednice Osinja.

Šezdesetjednogodišnji Dragan Marić priča da već duže vrijeme priželjkuje i planira okupljanje rodbine i prijatelja u vidu zadušne večere sebi i supruzi u čast, a sada mu se želja konačno ostvaruje.

– Prije godinu sam podigao sebi i ženi spomenik, a budući da nemamo djece hoćemo da napravimo zadušnu večeru, da kad umremo niko ne mora da se muči oko toga – pojašnjava Marić.

Oko organizacije događaja ništa ne žele prepustiti slučaju. Unajmili su muzički bend koji će biti zadužen za dobru atmosferu, nabavili su mnoštvo hrane i pića, program će voditi voditelj “Valentino televizije” Danica Paradžiković.

Za ovaj, za njih svečani dan, odštamapali su i pozivnice, koje su poslali na više od 200 adresa. Po jednu pozivnicu poslali su i predsjedniku RS Miloradu Dodiku i premijeru Željki Cvijanović.

– Mnogo volim našeg predsjednika Dodika i Cvijanovićevu, i iako još nisu potvrdili dolazak bio bih presrećan kad bi došli bar na kratko – rekao je Marić.

Svima koji dođu na ovaj neobičan događaj Marić obećava dobar provod.

– Igraćemo i veseliti se do zore, a ja ću pročitati i dva oproštajna pisma o sebi i svom životu. Javno ću se zahvaliti kumu, najboljem prijatelju i majstoru koji mi je napravio spomenik – kazuje Marić.

Dodao je da će mu počasni gosti na večeri biti načelnik opštine Derventa Milorad Simić i Mara iz muzičke grupe “Mara i Derventske lole”.

– Volio bih da mi Mara zapjeva sa šargijom, ali muž joj je umro u oktobru prošle godine, pa neće pjevati dok se ne navrši godina. Pozvao sam i sveštenika, ali me je odbio,  tako da ćemo samo upaliti svijeću i neko će očitati Oče naš – govori ovaj živahni penzioner.

Marić, koji je po zanimanju kuvar, penziju je zaradio spremajući raznovrsnu hranu na brodu u Novom Sadu, gdje je i živio dugi niz godina. Za sebe tvrdi da je “vrsni ljubavnik” i da se zabavljao sa više od 1.000 žena.

– Sa sadašnjom ženom Dragicom u braku sam od 2000. godine i ona mi je treća vjenčana supruga, ali po nekoliko mjeseci, ne vjenčavajući se živio sam sa više od hiljadu žena i kome god to pričam ne vjeruju mi – sa osmijehom priča Marić i dodaje da ga baš briga vjeruje li mu neko ili ne jer, kako kaže, njegova sjećanja su živa i svake žene koju je pogledao i poljubio sjeća se do u detalja.

Nadležni sveštenik iz sela Pojezna Jovo Marković kaže da je dobio poziv za dolazak na zadušnu večeru, ali je to odbio jer se crkva sa tim ne slaže.

– To je apsolutno pogrešno, nikada me niko nije zvao ni za šta slično. Prvi put čujem da se priprema večera za zadušnu večeru za živog čovjeka. Ja to ne odobravam – rekao je otac Marković.***

Obilazak spomenika

Dragica i Dragan Marić poručuju da su pozivnice za svoju zadušnu večeru poslali i na adrese više medijskih kuća.

– Dolazak su mi već potvrdile četiri televizijske kuće, kao i nekoliko novinara štampanih medija. Za novinare ću organizovati prijem ispred svoje porodične kuće, nakon čega ću ih povesti na groblje, u obilazak svog spomenika, nakon čega ćemo svi zajedno u restoran na zadušnu večeru – kaže Dragan Marić.

PODIJELI