Brane Đurić (SDS) – Moramo reagovati na Žunićeve neistine!

0
1241

Neistine i paušalne ocjene predsjednika prnjavorskog PDP-a Brane Žunića, nanose političku štetu SDS-u i zato je kako kaže, u ime te stranke primoran da reaguje jedan od potpredsjednika Opštinskog odbora Brane Đurić.

“Žunić kaže da je u opštinskoj upravi zaposleno 34 nova radnika, što je laž, jer je sada  zaposleno 152, a 156 ih je ostalo iza vlasti SNSD-a”, kaže Đurić. On  je potvrdio da je načelnik opštine formirao komisiju koja radi na racionalizaciji broja radnika u administrativnoj službi, što je u skladu sa predizbornom obećanjima SDS-a i do kraja godine će sigurno doći do značajnog smanjenja broja zaposlenih u opštini.

Đurić je uz podršku SDS-a aktivnostima administrativne službe, negirao da su smanjene stipendije, jer je riječ o solidarnosti za tri studenta sa sjevera Kosmeta, a netačnim je nazvao i Žunićeve tvrdnje da su smanjena socijalna davanja ili finansiranje borčakih kategorija, jer je riječ o istom nivou finansiranja.

“Mnogo je neistina rekao Žunić, pa i o zapošljavanju u Vodovodu za koji kaže da je zaposlio devet novih radnika, a istina je apsolutno suprotna, ta firma ima deset radnika manje nego prije dolaska SDS-a na vlast”, kaže Đurić. Za Komunalno preduzeće “Park” Prnjavor, on je potvrdio da ima jedan radnik više nego ranije, ali je Branu Žunića prozvao za licemjerje, jer je u tu firmu zaposleno dva radnika upravno na njegovu inicijatu. /R.P./

PODIJELI