Brane Radulović 48. godina ispisuje stranice “Glasa Srpske”

0
397

Neraskidiva veza Brane Radulovića i dnevnog lista “Glas Srpske” traje skoro pola vijeka, jer je svoju dugogodišnju karijeru počeo prije tačno 48. godina, upravo tekstovima za ove novine.

Tim povodom, u jubilarnom izdanju “Glasa Srpske” za 12. juli 2019. godine i porukom da su 15.000 jutara sa svojim čitaocima, Glas Srpske je na 39. strani objavio kratak omaž o novinarima veteranima, među kojima je i novinar Brane Radulović iz Prnjavora.

Raduloviću je pripala titula najmlađeg dopisnika u vrijeme kada je počeo pisati za “Glas”, jer je svoje tekstove slao u redakciju lista po samom završetku osnovne škole.

Njegov prvi tekst u najstarijem dnevnom listu osvanuo je 30. avgusta 1971. godine.

“To je bio početak moje novinarske karijere. Pisao sam na sportskim stranama o opštinskoj ligi Prnjavora. Pisao sam hemijskom olovkom na istrgnutim listovima školskih svesaka i slao ih u kovertama na adresu redakcije. Moj prvi urednik, Limun Papić, prekucavao je tekstove koji su sutradan objavljivani” izjavio je Radulović za Glas Srpske.

Prenosimo tekst iz današnjeg Glasa Srpske:

Šesnaestogodišnji dječak iz Prnjavora iz dana u dan potvrđivao je ljubav prema novinarstvu i sve do danas traje neraskidiva veza između tada najmlađeg dopisnika i redakcije u kojoj je osvanuo njegov prvi tekst. Od tekstova pisanih rukom na listovima iz svezaka prošle su godine dok je nabavio pisaću mašinu, popularnu “bugojanku” pa je i slanje tekstova u redakciju bilo jednostavnije. Krajem avgusta navršiće se 48. godina od početka saradnje sa “Glasom”. Radulović je rođen 1956.godine, a o povlačenju iz novinarstva kaže da ne razmišlja. U njegovom rodnom kraju cijene ga i poštuju kao novinara kome su objektivna i pravovremena informacija na prvom mjestu. Do sada je dobio brojne nagrade i priznanja, kako od lokalnih institucija u Prnjavoru, tako i od brojnih strukovnih sportskih saveza  u RS i BiH, a među najdražima mu je “Zlatno pero Limun Papić” koju je 2005. godine na manifestaciji Izbor deset najboljih sportista RS” dobio kao najbolji sportski novinar.

Brane Radulović je i član redakcije Radio Prnjavora, a primjerak novina “Glasa Srpske” uvijek krase njegov radni sto. /Za portal prnjavorlive.info pripremili Jovana Tošić i Marijan Popadić/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here