Brani Raduloviću Plaketa za zasluge u sportskom novinarstvu

0
1035

Brani Raduloviću, dugogodišnjem sportskom novinaru, sinoć je dodijeljena Plaketa za ostvarenja u sportskom novinarstvu.

Za Radulovića s pravom se može reći da je istinski veteran novinarstva, naročito sportskog. Prve tekstove objavio je krajem avgusta 1971. godine u novinama Oslobođenje i banjalučki Glas. Bio je to početak karijere, sada već duge 47 godina, a do danas je objavio  bezbroj članaka o prnjavorskom sportu u raznim medijima.

“Ovo priznanje na neki način mi daje potvrdu za sve što sam postigao, stalnim angažovanjem na afirmaciji mladih sportskih talenata. Volio bih da ima više mladih sportskih novinara, kojima bih rado pomogao da se afirmišu u ovom poslu. Prnjavor je opština koja je uvijek imala vrsne sportiste i bila bi šteta da se njihov uspjeh ne predstavi kroz pisanu riječ” poručuje Radulović.

Dodaje da mu je najdraže pisano novinarstvo, pa je od marta 2012. godine pokrenuo mjesečno opštinsko glasilo “Naš zavičaj”, koji je nedavno obilježio i pedeseto izdanje.

Sa pozitivnom energijom, koja ga inače krasi, mnogo je doprinio afirmaciji sporta na području opštine Prnjavor. Zaposlen je u Radio Prnjavoru, a do sada je dobio brojna priznanja, mađu kojima je i “Zlatno pero” kao najbolji sportski novinar Republike Srpske za 2007.godinu.

Radulović se može pohvaliti podatkom da je svojevremeno, u martu 1984. godine, pripremio prvu emisijiu na tek otvorenom Radio Prnjavoru, najstarijem mediju naše opštine. Radio je u tandemu sa tadašnjim tehničkim realizatorom i ton majstorom, Milenkom Dakićem, a njihova sedmična emisjia nosila je naziv “Sportska panorama prnjavorske opštine” u trajanju od pola sata.

Kada pominje svoje početke u Radio Prnjavoru, Radulović posebno ističe zasluge osnivača Radija, Nedeljka Sančanina, koji ga uvodi u tajne ovog posla, kome je Brane veoma posvećen, iako iza sebe ima staž kojim se rijetki mogu pohvaliti.

Skromnost, pozitivna energija i profesionalan odnos prema poslu, Branu Radulovića krasi sve ove godine bavljenja novinarstvom, a svojim vedrim duhom mnogima može poslužiti kao primjer. M.P. /prnjavorlive.info/

 

 

PODIJELI