Brankici Radonjić nagrada za najbolju kostimografiju

0
1088

Za najbolju predstavu na Dugom pozorišnom maratonu, koji je održan u Ribniku, proglašena je predstava “Prljavi veš” Banjalučkog studentskog pozorišta.

Osim pobjedničke, publika je sinoć imala priliku pogledati i predstave “Bajka u bajci” Dramske scene Srpskog prosvjetnog društva Prosvjeta iz Prnjavora, “Aplauz molim” Dramskog studija M.A.S.K.E iz Kostajnice, te “Strajilo Grmečlija” Teatra scena iz Novog Grada.

Festival je trajao jedan dan, a predstave su odigrane u Omladinskom domu u Gornjem Ribniku i u Omladinskom domu u Donjoj Previji.

Direktor ribničkog Kulturno-sportskog centra Svetlana Elez kaže da je zadovoljna posjetom Festivalu.

“Cilj manifestacije je decentralizacija kulture. Ovu priču smo počeli prošle godine i, prema zainteresovanosti publike, vidi se da ima smisla”, rekla je Elezova.

Nagradu za najbolji tekst je dobio Srećko Marčeta iz Novog Grada, za najbolju kostimografiju Brankica Radonjić iz Prnjavora.

Specijalna nagrada za glumački par Festivala je pripala Jeleni Jaćimović-Janjetović i Siniši Tešanoviću iz Kostajnice.

Nagrada za najboljeg glumca pripala je Zoranu Jeliću, specijalna nagrada za najbolju glumicu pripala je Miljani Orašanin, specijalna nagrada za najboljeg komičara Slobodanu Bobaru, specijalna nagrada za mladog glumca Aleksandru Ćurliću svi iz Banjalučkog studentskog pozorišta.

srna

PODIJELI