Bred Pit: Film ‘Ad Astra’ je za mene bio veliki izazov

0
311

Borio se u ratovima, pljačkao, nadmudrivao, ali holivudski glumac Bred Pit kaže da mu nijedan film u kojem je glumio nije predstavljao toliki izazov kao najnoviji u kojem igra astronauta.

U novom filmu “Ad Astra”, Pit (55) vodi publiku u daleki Sunčev sistem u ulozi Roja Mek Brajda, prenosi b92.

Mek Brajd kreće da pronađe svog oca takođe astronauta, kojeg glumi Tomi Li Džouns, koji je nestao prije više od decenije tokom misije na Neptunu.

Radnja filma odvija se u bliskoj budućnosti kada su ljudi već napravili istraživačke centre na Mjesecu i Marsu. Mek Brajdovo putovanje ubrzo postaje putovanje samospoznaje.

“Ovaj film je za mene bio veliki izazov”, rekao je Pit novinarima na filmskom festivalu u Veneciji, gdje je juče “Ad Astra” imala svoju premijeru.

“Priča … je toliko delikatna… sve vrijeme smo pokušavali da održimo ravnotežu i pokušamo da uradimo tako film da se ova priča odvija na vrlo suptilan i delikatan način”, dodao je Pit, koji je i producirao film.

U intervjuu za Rojters, Pit je film nazvao “vrlo intimnim … putovanjem duše”, koji istovremeno preispituje mogućnost vanzemaljskog života.

“Volim da vjerujem da negdje postoji (život). U kojoj mjeri, napredniji od nas, ili ne? Ko zna … Da li bismo to pronašli u svom životu, ne znam. Nisam previše zabrinut”, rekao je o sopstvenim uverenjima.

“Ad Astra” je jedan od 21 filma koji se takmiči za nagradu Zlatni lav na festivalu, a traje do 7. septembra.

PODIJELI