Britanska analiza: Novak Đoković doživio šok poraz u Monte Karlu zbog ovog

0
405
Novak Đoković je neočekivano rano završio sa učešćem na turniru masters serije u gradu u kojem živi, a Monte Karlo mu ovoga puta nije donio radost iz dva razloga. Jedan je poraz od Danila Medvedeva, a drugi je način na koji se do toga došlo.
Đoković je na prvi servis osvojio samo 65 odsto poena (rival 70 odsto) a na drugi za njega očajnih 48 odsto (Rus 62 odsto). Čak 10 brejk šansi je dozvolio suparniku, pet puta se izvukao iz tih situacija, ali kako je osvojio samo 80 od 173 odigrana poena, poraz je bio neminovan.

Kada su na “Amazon prajmu” analizirali Đokovićev poraz, bivši britanski teniseri Samanta Smit i Mark Piči posebno su se osvrnuli na jedan detalj – izuzetno snažan vjetar koji ovih dana duva u Monte Karlu, što je dovodilo i do ogromnog podizanja šljake, time i nekoliko kratkih pauza prije novih servisa.

– Vjetar je bio jako važan faktor. Naročito za Đokovića, koji nosi sočiva – rekla je Sem Smit.

Njen kolega se na to nadovezao podsjećanjem da Nadal lakše to podnosi, jer je i odrastao u vjetrovitim uslovima na Majorci, upravo vježbajući na sličnim terenima.

– Potencijalno posmatrano, Đoković baš može da ima problema u ovakvim uslovima, ako trunčica upadne u njegovo oko. On nikada i nije bio neko ko je imao ogromnu ljubav prema vjetru – rekao je Piči.

Sa druge strane, bivša VTA zvijezda Danijela Hantuhova uvjerena je da je Đokoviću prijala ova radna sedmica u Monte Karlu i to jer je, za razliku od nastupa u Indijan Velsu prošlog mjeseca, sve vrijeme uz sebe imao trenera, Marjana Vajdu.

– Stvarno je Novak drugačiji kada mu je Marjan u blizini. Dobije onaj ratnički duh nekako. Kada se Vajda pridružio stručnom štabu, odmah su prionuli na ekstreman rad, potpunu posvećenost tenisu. Jer, znate i sami, kada je Novak u pitanju, mnogo je tu ‘ometajućih faktora’ u njegovom životu van teniskih terena. On sam, međutim, voli da uči, voli da se usavršava, voli da čuje nove stvari – rekla je Hantuhova, uvjerena da će u nastavku sezone na šljaci Đoković, zajedno sa Marjanom Vajdom, pokazati pravo lice.

Novak Đoković, počev od 5. maja, nastupa na sljedećem turniru – u pitanju je masters u Madridu, na kojem je osvojio titule 2011. i 2016, ali sada brani samo 45 bodova jer je 2018. zaustavljen već u prvom meču: Kajl Edmund ga je u drugom kolu savladao u tri seta (6:3, 2:6, 6:3), piše Blic.

(Srpskainfo)

PODIJELI