Brnabić: Republika Srpska će u Srbiji uvek imati člana porodice

0
431

U Banjaluci je počela donatorska večera na kojoj se prikupljaju sredstva za Fond solidarnosti Republike Srpske za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, uz poruku predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić da će RS u Srbiji “uvek imati prijatelja, partnera, člana porodice”.

“Ovde smo došli sa dva ministra iz Vlade Srbije zato što je važno da pokažemo to prijateljstvo, partnerstvo, solidarnost, i dobro je da ovako završimo 2017. godinu, u kojoj smo imali zajedničku sednicu vlada”, rekla je Brnabić, dodavši da se zajednički projekti nastavljaju.

Prema njenim riječima, Vlada Srbije je usvojila zaključak kojim donira 250.000 evra u Fond solidarnosti.

“To je još jedna velika potvrda našeg prijateljstva i naše solidarnosti. Republika Srpska će u Republici Srbiji uvek imati prijatelja, partnera, člana porodice”, poručila je Brnabić.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je večeras sa prijateljima u Banjaluci i prenela pozdrave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović je, takođe izrazivši zadovoljstvo što ima priliku da ugosti koleginicu i premijerku Srbije Anu Brnabić, istakla da je večerašnji događaj “kruna razgovora” o tome na koji način da dve vlade zajedno učestvuju i u aktivnostima koje su humanitarnog karaktera, a ne samo u redovnim, dnevnim aktivnostima.

“I na tom planu odlično stojimo i započeli smo mnogo projekata”, rekla je Cvijanović, zahvalivši u ime svoje vlade za podršku dobijenu od Vlade Srbije, ali i od predsednika Srbije, kad je riječ o realizaciji važnih infrastukturnih projekata u opštinama RS.

S tim će Srbija i Republika Srpska, istakla je Cijanović, nastaviti u budućnosti.

“Nama je uvijek važno da imamo prisustvo Srbije preko najviših funkcionera, i do sada je to bilo tako kad su u pitanju ovako važne stvari”, naglasila je ona.

Kako je zaključila, “dan kada mobilišemo svu našu javnost, kad hoćemo da pokažemo solidarnost i da kažemo da smo svi zajedno uz one kojima je potrebna pomoć, najljepši je događaj kada imamo priliku da to zajedno uradimo i pozovemo sve da budu solidarni”.

Sa predsjednicom Vlade Srbije, na donatorskoj večeri u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske učestvuju i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.

Premijerka i srpski ministri, zajedno sa predsjednikom i premijerkom Republike Srpske, Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, kao i ministrima Vlade RS razgovaraju na donatorskoj večeri “s ljubavlju hrabrim srcima” sa građanima koji daju svoj doprinos pozivanjem humanitarnog telefonskog broja.

Donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”, održava se od 2010. godine pod pokroviteljstom predsjednika Republike Srpske i do sada je posredstvom te humanitarne akcije pomoć dobilo 1.841 djete sa raznim oboljenjima i poteškoćama u razvoju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here