Broćeta: Zlonamjerna pisanja pojedinih medija o Špiriću

0
323

Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta osudio je neargumentovana, zlonamjerna pisanja pojedinih medija koji predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikolu Špirića dovode u vezu sa deponovanjem u Drvar tekstilnog otpada iz Italije i pozvao nadležne institucije da hitno reaguju povodom ovih kleveta.

– Oštro osuđujem sve laži koje se plasiraju u medijima i dovode Špirića u vezu sa uvozom otpada u Drvar – izjavio je Broćeta Srni.

On je istakao da je nekome cilj da utiče na reputaciju Špirića, kao i Drvara.

– Nikola Špirić je ponos našeg grada. Uvijek je bio tu da pomogne svom gradu i svojim Drvarčanima. Zahvaljujući njemu, mnoga vrata u institucijama Republike Srpske su Drvarčanima otvorena. Sramno je ono što pišu pojedini mediji, koji ni ne znaju gdje je Drvar – naglasio je Broćeta.

On je istakao da su Drvarčani zahvalni Špiriću za sve što radi za svoj grad i da će uvijek biti uz njega.

– Krajnje je vrijeme da se stane na kraj iznošenjima neistina u javnost – napominje Broćeta.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić nedavno je pozvao sve institucije vlasti da se uključe u rješavanje problema odlaganja otpada u Drvaru, Glamoču i Bosanskom Grahovu, da se ne bi širile dezinformacije.

On je tada ukazao da, osim odlaganja otpada, postoji i poligon, gdje se uništavaju minsko-eksplozivna sredstva, pa se građani godinama žale na posljedice po zdravlje stanovnika.

– Ukoliko su Drvaru i Glamoču namijenjeni različiti otpadi iz nekih evropskih zemalja, ukoliko u Bosanskom Petrovcu postoji inicijativa da se u Medenom polju gradi spalionica za otpad životinjskog porijekla i medicinski, a znamo da se tamo formiraju i migrantski kampovi, to šalje ružnu poruku u one opštine u FBiH gdje Srbi čine većinu i gdje je ostvaren snažan povratak Srba – upozorio je Špirić.

/Srna/

PODIJELI