Broj žrtava požara u Kaliforniji porastao na 31, nestalo 200 osoba

0
391

Broj žrtava požara u Kaliforniji porastao je na 31 nakon što su vlasti saopštile da je poginulo još šest osoba.

Okružni šerif Kori Honi rekao je da su juče pronađeni ljudski ostaci i pet tijela u kućama i jednom vozilu u gradu Peradajz, čime je broj poginulih u tom gradu porastao na 29 prenosi AP. On je dodao da se od izbijanja požara u četvrtak traga za još 228 osoba.

Agencije su ranije prenijele da je oko 250.000 ljudi dobilo naređenje da se evakuiše kako bi izbjeglo vatru,a da porodice očajnički tragaju za više od 100 osoba koje su nestale nakon što je grad Peradajs na sjeveru Kalifornije opustošen u višednevnom požaru.

Vatra je izbila u četvrtak, a o silini vatre govori podatak da su vatrogasci bili nemoćni da je spriječe da uništi grad Peradajs.

Vatrogasci se bore sa požarima na dva kraja države – sa jednim u okrugu But (“Camp Fire”), na sjeveru, gdje je najveći broj osoba poginuo i sa drugim oko Los Anđelesa i Malibua (“Woolsey Fire”) gdje su pronadena dva tijela u automobilu.

Takođe, ekipe se bore i protiv opasnih vjetrova Santa Ana, vrućih i suvih vetrova u unutrašnjosti zemlje koji podstiču pirenje požara.

Uz snažne vetrove, požar na sjeveru koji je buknuo u četvrtak postao je najrazorniji požar u istoriji Kalifornije sa više od 6.700 uništenih kuća, među kojima je i jedna bolnica u Peradajzu, gradu od 27.000 stanovnika.

(Agencije)

PODIJELI