BUDIMO HUMANI Pomozimo malom Sergeju iz Banjaluke da napravi prvi korak

0
481

Pozivom na humanitarni broj 1412 možete pomoći sedmogodišnjem Sergeju Todoroviću iz Banjaluke, koji boluje od cerebralne paralize, da napravi svoj prvi korak.
Ovaj dječak rođen je prije vremena, imao je krvarenje na mozgu što je prouzrokovalo i probleme sa motorikom.

Kako bi napredovao, potrebne su mu kontinuirane fizikalne terapije, intenzivne terapije nekoliko puta godišnje, kao i druga oprema za terapije i svakodnevni život.

Fizikalnu terapiju započeo je još kada je imao tri mjeseca i od tada ima dvije intenzivne terapije svake godine. Prije tri godine, bio je na operaciji u Dječjoj bolnici Sent Luis, nakon koje je mogao da napravi male korake. Ali da bi održao ovo poboljšanje, potrebna su mu svakodnevna vježbanja i fizikalna terapija.

Ovom veselom prvačiću, trebaju najmanje dvije do tri intenzivne terapije godišnje, koje uključuju dva do četiri sata terapije svaki dan, tokom četiri nedjelje. Budući da je dječak koji raste, svake godine mu je potrebna i oprema za vježbe i kretanje.

Svi ovi tretmani i oprema su veoma skupi, godišnje koštaju oko 50.000 evra i ništa od toga nije pokriveno medicinskim osiguranjem.

Sergej ima veliku korist od redovne i česte terapije, koja će mu pružiti najbolju šansu da jednog dana samostalno hoda.

Pozivom na broj 1412, koji će biti aktivan do kraja februara, donirate jednu marku za Sergejev prvi korak.

/Srpskainfo.com/

PODIJELI