BURNO NA SJEDNICI SDP Damir Nikšić izbačen iz zgrade, članovima stranke PSOVAO MAJKU

0
557

Damir Nikšić, iako nije član odbora SDP-a, pokušao je ući na sjednicu, ali je nedugo zatim izbačen iz zgrade. Nezvanično, on je članovima ljutito kazao da su izdajice, zbog čega je izbačen.

Takođe, pojedinim članovima je psovao majku, te je došlo i do naguravanja u holu zgrade, nakon čega je reagovao i predsjednik stranke Nermin Nikšić koji ga je pokušao smiriti.

Zlatko Lagumdžija, bivši predsjednik ove stranke, zatražio je danas od članova Glavnog odbora da se na kraju sjednice, koja je u toku, izjasne o smjenama Saše Magazinovića, predsjednika GO, ali i generalnog sekretara SDP-a Irfana Čengića i Damira Mašića, političkog direktora ove stranke.

Lagumdžija je ustvari u Izetbegovićevo i Komšićevo ime predložio odstrel „mladih lavova“ koji se protive koaliciji sa SDA.

On je u svom obraćanju, koje je trajalo 40 minuta, ove osobe optužio za loše izborne rezultate i lošu poziciju SDP-a u pregovorima oko vlasti.

Avaz saznaje da je on sarajevsku vladu s govornice nazvao „vladom kasabe“ i kazao da ne zna uopšte zašto je Vlada KS formirana.

Lagumdžijin prijedlog da se u dnevni red uvrsti izjašnjavanje o povjerenju rukovodstvu Glavnog odbora SDP-a na čijem je čelu Saša Magazinović podržalo je samo 18 od 103 prisutna člana.

PODIJELI