ČAK 80 ODSTO MANJE PUTNIKA Aerodromi u BiH na udaru korona krize

0
192

Zdravstvene mjere usljed kojih su brojne zemlje zatvorile granice za avio-saobaraćaj snažno su pogodile promet aerodroma u Bosni i Hercegovini i u avgustu.

Podaci Direkcije za civilnu avijaciju BiH pokazuju da su aerodromi u prošlom mjesecu opslužili svega 54.539 putnika, što je gotovo pet puta manje nego u istom periodu prošle godine, kada je zabilježeno 268.997 putnika. Izraženo procentualno, pad pad putnika u avgustu iznosio je čak 79,7 odsto.

Najviše putnika zabilježio je Aerodrom Tuzla 28.813, a slijedi Aerodrom Sarajevo sa 22.014 putnika. Za njima zaostaju Aerodrom Banjaluka koji je imao 3.636 putnika, te aerodrom Mostar kroz čija vrata je prošlo svega 76 putnika – piše Indikator.ba.

Ukupno je u avgustu ove godine bilo 1.074 avionskih operacija, za razliku od 2.526 u avgustu prošle godine.

Osim redovnih i neredovnih letova, na aerodromima su zabilježeni Er Taksi i komercijalni biznis letovi, a na ovaj način prevezeno je ukupno 92 putnika.

Restrikcije koje su na snazi, a zbog kojih su mnoge avio-kompanije obustavile promet nastavljene su i u septembru, ne obećavajući bolje dane za četiri aerodromska operatera u Bosni i Hercegovini.

/Srpskainfo/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here