Čavić: NDP-u jedno ministarsko mjesto

0
384

Narodni demokratski pokret /NDP/ u novoj vladi Republike Srpske imaće jedno ministarsko mjesto, izjavio je večeras predsjednik NDP-a Dragan Čavić nakon razgovora sa mandatarom za sastav nove vlade Srpske Radovanom Viškovićem.

Čavić je rekao novinarima da nije razgovarano o imenima, niti o resorima, već o principima, dodajući da će član buduće vlade iz NDP-a biti reprezentativan i da će svojim radom pokazati da je to rješenje kakvo traži društvo.

On je naveo da je na konsultacijama bilo riječi i o načinima povećanja zaposlenosti, naglašavajući da je za otvaranje novih radnih mjesta u Republici Srpskoj potrebno obaviti restrukturisanje poreza.

“Naveli smo naša tri principa koja determinišu uspješnost vlade. Prvi je da Srpska ima sistem koji podrazumijeva da izvršna vlast predlaže zakonodavna rješenja Narodnoj skupštini, a nakon njihovog stupanja na snagu da ih i sprovodi”, rekao je Čavić.

On je naveo da drugi princip podrazumijeva da niko od stranaka koje čine skupštinsku većinu nema kapacitet da ucjenjuje sprovođenje usvojenih politika,a treći je postojanje dobre volje i namjere da se postiugnu pomaci.

srna

PODIJELI