Čavić: Onima koji me kritikuju je lako, jer NISU U MOJOJ KOŽI

0
396

Ljudi govoreći o drugima govore o sebi. Neću da koristim ni jednu riječ koja će bilo koga uvrijediti, iako na moj račun već postoje uvrede i vrlo ružne kvalifikacije.

To za Srpskainfo kaže predsjednik NDP Dragan Čavić, komentarišući oštre reakcije javnosti, ostatka opozicije, pa čak i kadrova NDP na odluku Predsjedništva te stranke da promijeni političku stranu i započne pregovore sa SNSD oko ulaska u vlast u Srpskoj.

– Našu odluku neki gledaju potpuno ostrašćeno, a nisu u mojoj koži i mogu komotno da razmišljaju na svoj način. To je neuporedivo. Ovo je jednoglasna politička odluka Predsjedništva NDP, a ne pojedinačna. Ne treba da zabijamo glavu u pijesak. Savez za pobjedu je bio isključivo predizborna koalicija. Budući da nismo ostvarili očekivan rezultat, ta kaolicija više ne postoji. Nema više oko čega da se okupi. Naše okupljanje je bilo oko pobjede dva pojedinačna kandidata. Nismo to ostvarili. I ne samo to. Mi smo značajno izgubili izbore. To partnerstvo je iscrpljeno – poručuje Čavić.

Prema njegovim riječima, NDP je jedina stranka koja je u posljednjih deset godina bila „prava opozicija“ posebno u Narodnoj skupštini RS, zbog čega su ih kadrovi napušali poslije svakih izbora.
Na pitanje da li u ovom trenutku postoji opozicija u Srpskoj i ko je čini, Čavić se poslužio teorijama iz političkih nauka – to su svi oni koji ne budu dio skupštinske većine.

– Kako će djelovati, to je drugo pitanje. Naravno da postoji ambijent i za stvaranje vanparlamentarne opozicije. To niko nikom ne brani. Nemam ništa protiv toga i biću radostan da se stvori opozicija na novim osnovama. Očigledno je da ovakva kakva jeste nije uspjela da realizuje svoje političke ciljeve. Mi nismo odustali od svojih političkih ciljeva, pokušaćemo da ih ostvarimo kroz razgovor. Još nema nikakve garancije da smo mi dio skupštinske većine. Ti razgovori će pokazati da li jesmo ili nismo – zaključuje Čavić.

( srpskainfo )

PODIJELI