Čavić: Poštovaću stav Glavnog odbora SDS-a

0
323

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je danas da će poštovati stav Glavnog odbora SDS-a, koji će u subotu, 24. februara, odlučivati o kandidatu za predsjednika Republike Srpske ili srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Oni što zaključe biće vrijedno poštovanja. Nakon ovoga ćemo razgovarati o svemu, a javnosti je poznato da je kandidat za jednu od funkcija Mladen Ivanić /PDP/”, rekao je Čavić novinarima u Banjaluci.

On kaže da Savez za promjene mora raditi na politikama i nosiocima politika u perspektivi, o čemu će biti razgovarano.

Komentarišući inicijativu poslanika SDP-a Denisa Bećirovića u Predstavničkom domu parlamenta BiH kojom ovaj dom poziva nadležna tijela Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantona 10, Zapadnohercegovačkog kantona i Posavskog kantona da, najkasnije u roku od 30 dana, izmijene i dopune ustave navedenih kantona s ciljem obezbjeđivanja ustavne ravnopravnosti Srba, Čavić je ocijenio da je “sramotno što to SNSD nije podržao” i da to “govori o patriotizmu ove stranke”.

“Riječ je o inicijativi, bez obzira što je pokrenuo kontroverzan čovjek. Nakon 50 loših stvari jednom se sjetio da nešto dobro uradi. Protiv ovoga su glasali SNSD i HDZ BiH, što ne razumijem i šokiran sam da ne žele da podrže inicijativu koja bi bila upućena kantonima”, dodao je Čavić.

Govoreći o javno-privatnom partnerstvu za nabavku radara za kontrolu saobraćaja u Srpskoj, Čavić je rekao da sa kolegama iz SDS-a i PDP-a razmatra da podnesu inicijativu Ustavnom sudu Srpske radi osporavanja odluke o nabavci radara.

On je napomenuo da, osim ove inicijative, s pravnim timom razmatra i podnošenje krivične prijave protiv lica koja su učestvovala u donošenju ove odluke.

Čavić tvrdi da je odluka suprotna Zakonu o budžetskom sistemu u kome se navodi da se javni prihodi, kakvi su naplata kazni od prekoračenja brzine, ne mogu dijeliti s privatnim partnerima i da moraju biti uplaćena u budžet Srpske.

“Ministar unutrašnjih poslova /Dragan Lukač/ ovo ne mora da zna, ali ministar finansija /Zoran Tegeltija/ po funkciji to mora da zna”, kaže Čavić.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here