ČESTE PRIJAVE PREVARA PUTEM “FEJSBUKA”

0
271

Policijska uprava Bijeljina upozorava građane da su u posljednje vrijeme česte prijave krivičnog djela prevara putem društvenih mreža.

“Prisutne su pojave lažnih stranica na društvenoj mreži `Fejsbuk`, kao što je lažna stranica `Tropik` i `Bingo` marketa koje oglašavaju lažne nagradne igre, a svi koji učestvuju u ovakvim nagradnim igrama `postanu dobitnici`, nakon čega vlasnici lažnih stranica traže da građani slikaju ličnu kartu i pošalju, te ostave podatke o svojoj adresi i broju telefona”, navedeno je u saopštenju bijeljinske Policijske uprave.

Policijska uprava Bijeljina navodi da intenzivno radi na sprečavanju i rasvjetljavanju svih krivičnih djela za koje građani podnose prijave ili za koja saznaju po službenoj dužnosti.

“Ovom prilikom skrećemo pažnju građanima da ne nasjedaju na objave na društvenim mrežama o lakim zaradama novca i da što bolje zaštite svoje profile, te da ukoliko nisu sigurni da li se radi o stvarnoj nagradnoj igri ili o prevari, najbolje je da posjete zvanične sajtove firmi”, ističu iz Policijske uprave Bijeljina.

Iz bijeljinske Policijske uprave podsjećaju da, ukoliko građani budu predmet krivičnog djela prevare, to prijave u najbližu policijsku stanicu ili na besplatni broj 122.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here