Čestitke zvaničnika Srpske povodom jubileja MUP-a Srpske

0
355

Zvaničnici Srpske čestitali su danas Dan policije pripadnicima MUP-a Repbulike Srpske.

Od nastanka prije tri decenije Policija i MUP Srpske predstavljaju snažnu garanciju građanima da će živjeti bezbjedno, a Republika Srpska uživati mir i stabilnost, navodi se u čestitki predsjednika Srpske Željke Cvijanović.

Dodaje da je Republika Srpska ponosna što danas ima jaku, stabilnu i savremenu policiju.

Čestitku su uputili i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i premijer Radovan Višković.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku povodom 4. aprila – Dana policije i 30 godina postojanja MUP-a Srpske u kojoj je istakao da je policija spremna da odgovori svakom izazovu i da predstavlja važan stub sigurne Republike.

Svim pripadnicima Policije Republike Srpske, Višković je iskazao duboku zahvalnost zato što, obavljajući svoj posao profesionalno, odgovorno i predano, štite sve građane Srpske.

Premijer je istakao da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da kontinuirano radi na unapređenju položaja i opremljenosti policije, te poručio da će podržati svaku inicijativu koja doprinosi efikasnijem radu i zaštiti policijskih službenika i građana.

Prema njegovim riječima, Policija Republike Srpske, sačinjena od dobro opremljenih, profesionalno obučenih i specijalizovanih snaga, spremna je da odgovori svakom izazovu i predstavlja važan stub sigurne i stabilne Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Čubrilović je čestitao 4. april – Dan Policije i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske, istakavši ponos zbog jake, stabilne, profesionalne i veoma organizovane policije.

On je podsjetio na nedavno ubistvo policijskog načelnika u Prijedoru Radenka Bašića, te poručio da će Narodna skupština uložiti dodatne napore da se poboljša zakonski okvir kojim će se pojačati kaznena politika za najteža krivična djela, te postignu bolji uslovi za rad na zaštiti policije i građana.

“Želim da pohvalim sve policajce koji su učestvovali u brzom razrjašnjenju zločina u Prijedoru i da istaknem da je napad na policiju, na ljude koji štite mir i bezbjednost, u stvari napad na Republiku Srpsku koji mora biti najstrože kažnjen”, istakao je Čubrilović.

On je naglasio da je Policija Republike Srpske dala nemjerljiv doprinos u odbrani slobode i opstanka Republike Srpske.

PODIJELI