Četiri godine od terorističkog napada na policijsku stanicu

0
375
Zvorničani dobro pamte 27. april, dan kada je prije četiri godine u terorističkom napadu na policijsku stanicu svirepo ubijen policajac Dragan Đurić. Vršeći svoju službenu dužnost, tada su ranjene i njegove kolege Stevo Milovanović i Željko Gajić.

Na njih je tokom primopredaje smjene pucao pripadnih vehabijskoh pokreta Nerdin Ibrić iz Kučić Kule kod Zvornika, koji je ubijen u razmjeni vatre. Četiri godine kasnije, još nema sudskog epiloga. Dani prolaze, sjećanja na Dragana ne blijede, priča njegov brat, Aneđelko Đurić. Najviše ga je kaže, pogodila, izjava ministra bezbjednosti u Savjetu MInistara BiH Dragana Mektića, da se u BiH u proteklih pet godina nije dogodio teroristički napad.

“ Ja bih volio njega da pitam kako okarakterisati ovaj slučaj u Zvorniku. Da li ovo potpada pod terorizam ili šta se uradilo. Ako oni kao institucija ne shvate d aje ovo teroristički akt, onda se ovo ne može ni riješiti. Onda idemo u nedogled”, kaže brat ubijenog Đurića, Anđelko Đurić.

Dana kada je Nerdin Ibrić  upao u Policijsku stanicu, povikao “Alahu ekber” i zapucao iz puške, dobro se sjećaju i kolege ubijeng Đurića. Načelnik policijske uprave Zvornik, Goran Abazović kaže je  27. april u Zvorniku najtužniji dan u godini.

“ Još uvijek nemamo sudski epilog i  još uvijek nisu saslušani ni svjedoci, ni očevici ovog gnusnog čina. Tako da.. Niti je vraćeno sa vještačenja oružje, predmeti i stvari.. garderoba”, kaže načelnik PU Zvornik, Goran Abazović.

Poučeni lošim iskustvom, u Zvorniku su prvi počeli ozbiljno i organizovano da se bave pitanjem borbe protiv terorizma. Današnji dan treba iskoristiit kao apel na sve ljude da se terorizam može desiti u svačijem dvorištu, poručuje Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

“ Terorizam se dešava u svačijem dvorištu. Desio se i u našem, i treba činiti sve  da našu  djecu koja rastu uz nas, prije svega usmjerimo na zdrav put”, kaže gradonačelnik Zvornika, Zoran Stevanović.

Obilježavanju godišnjice terorističkog napada u Zvorniku prisustvovale su delegacije MUP-a Republike Srpske, Policijske i Gradske uprave Zvornik, boračkih organizacija, te porodica, rodbina i prijatelji stradalog policajca. Prethodno je služen pomen i položeni vijenci na grobno mjesto Dragana Đurića u Karakaju.

atv

PODIJELI