Cicović: Važna zajednička borba protiv virusa korona (VIDEO)

0
292
Svi građani Republike Srpske i Federacije BiH od juče u Srbiji bilo gdje i bilo kad, mogu besplatno da se vakcinišu i dobiju sertifikat kao i građani Srbije.

Šef Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je za RTRS da se već juče veliki broj građana odazvao pozivu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Ova vijest za građane Republike Srpske i BiH je izuzetno važna i jasno govori o opredijeljenosti Srbije, prije svega za zdravlje i borbu protiv pandemije virusa korona. Srbija je i ranije donirala značajne količine vakcina zemljama u regionu. Vučićeva želja je da nam pomogne da se zajedno borimo protiv pandemije i steknemo imunitet – rekao je Cicović.

On je dodao da su tokom jučerašnjeg dana u Predstavništvu imali veliki broj poziva građana koji su se interesovali na koji način mogu da se vakcinišu.

– Procedura je veoma jednostavna. Svi koji žele da se vakcinišu mogu sa pasošem ili ličnom kartom da dođu u bilo koji centar za vakcinaciju u Srbiji. Ukoliko to žele da obave u Beogradu, građani BiH mogu na sajtu Grada Beograda da provjere gdje se punktovi za vakcinaciju nalaze, dok se u drugim gradovima po pravilu punktovi nalaze u domovima zdravlja – kaže Cicović.

Cicović je naglasio da vakcina ima u dovoljnim količinama i da građani BiH mogu da dobiju one vakcine koje su u ponudi i građanima Srbije. Dodao je da proces vakcinacije u Srbije teče besprijekorno i da nema gužvi na vakcinalnim punktovima.

/RTRS/

PODIJELI