Cijena struje u Srpskoj ostaje ista

0
1295

Struja u Republici Srpskoj od 1. januara neće poskupjeti, a svaki kupac biće kvalifikovani kupac i slobodan da kupi električnu energiju i zaključi ugovor sa snabdjevačem po vlastitom izboru, potvrđeno je Srni u Regulatornoj komisiji za električnu energiju Srpske.

U Regulatornoj komisiji kažu da će kvalifikovani kupac električne energije iz kategorije domaćinstva i mali kupac moći kupovati električnu energiju od snabdjevača kvalifikovanih kupaca ili od javnog snabdjevača u sistemu javne usluge.

Nijedno preduzeće iz sastava “Elektroprivrede Srpske” nije podnijelo zahtjev za promjenu cijene električne energije, kažu u Regulatornoj komisiji, te dodaju da je izvjesno da od 1. januara naredne godine električna energija neće poskupjeti za krajnje kupce iz kategorije domaćinstva.

“S obzirom da je zaprimljen dopis Zanatsko-preduzetničke komore Srpske sa inicijativom da se samostalni preduzetnici svrstaju u kategoriju potrošnje `Domaćinstva`, Regulatorna komisija će, u slučaju prijema formalnog zahtjeva za promjenu cijene električne energije od preduzeća u sistemu javnog snabdijevanja, pokrenuti i tarifni postupak za utvrđivanje cijena i tarifa i u skladu sa svojim načelima rada”, ističu u Regulatornoj komisiji. /srna/

PODIJELI