CIK: Ponovno brojanje listića na pojedinim mjestima u osam opština

0
255

Centralna izborna komisija (CIK) BiH naredila je ponovno brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima u Cazinu, Bihaću, Tesliću, Novom Gradu, Kaknju, Tuzli, Foči u Federaciji BiH i Varešu.

U saopštenju CIK-a je precizirano da će ponovno brojanje glasačkih listića biti obavljeno po kandidatima unutar liste pojedinih političkih subjekata za nivo vlasti opštinsko vijeće/skupština opštine, odnosno gradsko vijeće.

Ponovna brojanja će se obaviti u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani “Zetra” od 12.00 časova.

Naredba će biti objavljena na veb-stranici CIK-a BiH i smatraće se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu, navodi se u saopštenju.

U skladu sa Izbornim zakonom BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati i kandidat sa liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditovani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

CIK BiH naređuje ponovno brojanje glasačkih listića po zahtjevu ili po službenoj dužnosti ako utvrdi da je učinjena povreda Izbornog zakona BiH i da ta povreda utiče na dodjelu mandata.

/Srna/

PODIJELI