CIK: Tegeltija ispunjava uslove

0
255
Centralna izborna komisija (CIK) BiH utvrdila je na današnjoj sjednici, postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara, da predloženi kandidat Zoran Tegeltija ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

U saopštenju CIK-a BiH navodi se da je u postupku provjere utvrđeno da predloženi kandidat trenutno obavlja funkciju poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

CIK BiH će u slučaju da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje ovog kandidata postupiti u skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH.

Zahtjev za provjeru kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije formalno je 19. avgusta uputio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić nakon redovne sjednice Predsjedništva.

Riječ je o uobičajenoj proceduri kod imenovanja rukovodećih kadrova, koja uključuje i bezbjednosne provjere i u Agenciji za istrage i zaštitu i Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

PODIJELI