ČIŠĆENJE KOŽE Kako očistiti kožnu jaknu, torbu, rukavice, cipele, garnituru, cipele, namještaj…

0
26557

Kako očistiti kožnu jaknu, torbu, rukavice, cipele, garnituru, cipele, namještaj… Razlikuje se čišćenje kože koja je obrađena od one neobrađene.

Kožne jakne od obrađene kože najbolje je čistiti specijaliziranim maramicama i kremama. Može se koristiti i pamučna krpa i pjena sapuna, ali ne voda. Krpa ne smije biti jako mokra, tek lagano da se napravi pjena. Time se trlja koža. Nakon toga drugom isto vlažnom krpom skinite pjenu od sapunice. Nikada prilikom čišćenja ne ispirite kožu vodom i uvijek koristite vlažnu krpu ili vlažne maramice. Na kraju kada se osuši premažite je zaštitnom kremom za kožu.

Za čišćenje rukavica, cipela i slične, neobrađene kože, koristi se druga metoda. I za ovo je najbolje koristiti posebne preparate napravljene za taj tip kože. Prvo se natrlja koža sapunom pomoću vlažne krpe. Zatim, čistom krpom se skine pjena. Potom, da bi se koža sačuvala od pucanja, namaže se parafinskim ili nekim drugim uljem. Nikada se ne koristi zaštitno ulje na obrađenu kožu, osim ukoliko to nije izričito navedeno u specifikaciji, da ne bi došlo do oštećenja./Nezavisne novine/

PODIJELI