Civilna zaštita upozorava: Za vikend jaki olujni naleti vjetra

0
593
Republiku Srpsku će u naredna dva dana zahvatiti mjestimični jaki, olujni naleti vjetra i osjetno smanjenje temperature, saopšteno je iz Republičke uprava Civilne zaštite.

Na sjeveru Srpske očekuju se udari sjevernog vjetra do 40 kilometara na čas, koji će biti izraženiji u Semberiji, a nešto slabiji na sjeverozapadu, navode iz Civilne zaštite pozivajući se na prognozu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Udari vjetra u Sarajevsko–romanijskoj regiji, visokoj i niskoj Hercegovini mogu biti veći od 65 kilometara na čas, a u pojedinim momentima i do 90 kilometara na čas.

Jutarnja temperatura iznosiće do minus 11 stepeni Celzijusovih, uz jak mraz na planinama, a umjeren u nižim predjelima.

U nedjelju, 24. februara, takođe se očekuje mraz na planinama i do minus 13 stepeni Celzijusovih.

Republička uprava civilne zaštite skreće pažnju građanima, kolektivima i nadležnim službama da aktivnosti i obaveze usklade sa najavljenom meteorološkom prognozom.

Thumbnail

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje zbog olujnih udara vjetra koji će, prema prognozama, trajati od večeras do sutra naveče.

Upozorenje je izdato za područje Hercegovine i jugozapad BiH u vremenskom intervalu od večeras u 22.00 časa do sutra u 23.00 časa.

PODIJELI