Članovi Udruženja RVI Prnjavor obilježili krsnu slavu

0
1229

Članovi Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Prnjavor danas su prigodinim okupljanjem obilježili krsnu slavu, Svetog Vasilija Ostroškog.

Predsjednik udruženja RVI Dragan Vrhovac uručio je novčana sredstva za četiri člana u cilju ekonomske podrške za pokretanje poljoprivredne djelatnosti ove populacije. Sredstva u iznosu od 2.500 KM dodijeljena su Dragi Petroviću, Željku Goliću, Mihajlu Kostetskom i Mladenu Tešiću.

Drago Petrović, invalid šeste kategorije, istakao je da će mu ova vrsta novčane pomoći dobro doći te da će je upotrijebiti za nabavku ovaca.

“Imam u planu da nabavim ovce i da napravim štalu, a kasnije ću to proširiti. Imam dovoljno zemlje pa ću tako najbolje iskoristiti ova sredstva” kazao je Petrović

Predsjednik Udruženja RVI Prnjavor, Dragan Vrhovac je istakao da rukovodstvo udruženja čini sve u cilju poboljšanja položaja RVI uz pomoć niza projekata, ali i dobrom saradnjom sa predstavnicima lokalne zajednice.

“U narednom periodu nabavićemo elektronski bilbord u saradnji sa predstavnicima naše lokalne zajednice, gdje ćemo moći zaposliti jednog ratnog vojnog invalida, a pet invalida rata je već zaposleno u parking službi. Planiramo još nizom aktivnosti raditi na poboljšanju životnog standarda ove populacije” kazao je Vrhovac.

Obilježavanju krsne slave Udruženja RVI Prnjavor danas su prisutvovali i predstavnici lokalne vlasti kao i drugih opštinskih institucija./R.P./

PODIJELI