Čović: Pojedini lideri odradili sjajnu predizbornu kampanju za Dodika

0
1006

Stranački lideri SDA, HDZ-a BiH, SBB-a i Saveza za promjene razgovaraće danas o budućnosti koalicije na nivou BiH, kao i na nivou FBiH, potvrdio je za Klix.ba član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

U Predsjedništvu BiH će o budućnosti koalicije na nivou BiH razgovarati članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović (SDA), Dragan Čović (HDZ BiH) i Mladen Ivanić (Savez za promjene).

Čović za Klix.ba kaže da će se razgovarati o mnogobrojnim aktuelnim temama, pri čemu će se razgovori staviti i u kontekst izbornih rezultata.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović najavio je prije dva dana da će zatražiti restruktuiranje Saveza za promjene, pri čemu je predložio i promjenu imena u Savez za Srpsku.

Savez za promjene doživio je katastrofalan poraz u Republici Srpskoj, a Čović kaže da su pojedini lideri odigrali sjajnu predizbornu kampanju za Dodika.

“Sjetite se samo koliko sam puta odbio komentarisati referendum u RS kao nešto trivijalno, pozivajući da se fokusiramo na evropski put BiH. Svi drugi su se trudili da referendum bude glavna tema. Besplatno smo radili marketing gospodinu Dodiku i SNSD-u i oni su napravili sjajan rezultat koji samo možete prihvatiti. To je neka razlika između dana prije izbora i sada”, kaže Čović.

Čović očekuje da se iz Saveza za promjene izjasne o nastavku saradnje.

“Ne znam kako će bošnjačka strana prihvatiti te promjene u Savezu za promjene, jer znaju šta su dogovarali prije dvije godine”, kaže Čović.

Čović će o odnosima u FBiH sutra razgovarati i sa liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem koji je nedavno izrazio nezadovoljstvo funkcionisanjem vlasti u FBiH.

Prema Čovićevom mišljenju, ključ je zadržati stabilnost u BiH kako bi se mogli posvetiti radu na evropskom putu.

klix

PODIJELI