Crni vikend u BiH odnio tri života – Prnjavor, Milići i Srebrenik

0
1736

Suvozač Asim Umihanić (42) iz Sladne, kod Srebrenika, pješak Jovanka Stupar (79) iz Dubničkog Mosta, nedaleko od Milića, te vozač Predrag Stojaković (39) iz Prnjavora poginuli su u nedjelju u odvojenim saobraćajnim nesrećama.

Umihanić je život izgubio dva časa poslije ponoći na magistralnom putu Srebrenik – Gračanica, u mjestu Babunovići.

Kako saznajemo, on se te kobne večeri vraćao kući sa prijateljima u mercedesu, za čijim volanom se nalazio M.M. (42) iz Srebrenika.

M.M je krećući se iz pravca Gračanice, izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s kolovoza i udario u betonsku dvorišnu ogradu.

Od siline udara, mercedes se odbio od ogradu i u trenutku njegovog okretanja na cesti, naišao je golf i u punoj brzini ga pokosio.

Vozač mercedesa i saputnici U.E. (41) i M.R. (42) odmah su prevezeni u Hitnu službu Doma zdravlja Srebrenik. Nakon ukazane pomoći U.E. i M.M. pušteni su kući, dok je M.R., zadržana na liječenju na Klinici za hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla.

Nažalost, Umihanić je ostao zarobljen u smrskanom vozilu pa su morali intervenisati vatrogasci.

“Za 11 minuta smo došli na lice mjesta sa jednim vozilom i dva vatrogasca.

Suvozačeve noge priklještile su papučice, pa smo morali hidrauličnim kliještima sjeći lim kako bismo ga izvukli”, kazao nam je Muhamed Ibrić, komandir smjene Vatrogasne jedinice Srebrenik.

Umihanić je potom prevezen u bolnicu, gdje su ljekari mogli samo konstatovati smrt. Prema nezvaničnim informacijama, nastradali čovjek je živio u zaseoku Salihbašići, kod Sladne, sa suprugom i dvoje djece.

Istog dana dogodila se i stravična saobraćajna nesreća u mjestu Puraći, kod Prnjavora, kada se Stojaković, vozeći džetu sudario sa volvom koji je imao prikolicu, a za čijim volanom se nalazio Aleksandar Šormaz (50) iz Mrkonjić Grada. I u ovoj nesreći morali su intervenisati vatrogasci, koji su tehničkim alatom morali razvaliti vozilo kako bi izvukli beživotno tijelo Stojakovića.

Staricu Jovanku Stupar, koja je iz Dubničkog Mosta, kod Milića, dok je pješačila, u nedjelju oko 6.15, udario je i usmrtio ford kojim je upravljao Asim Esmić (28) iz Vlasenice. Mještani Dubničkog Mosta, kazali su nam da je Stupareva to jutro krenula na autobus. /Nezavisne novine/

PODIJELI