Crni vikend u Republici Srpskoj: Tri života ugašena na drumovima

0
552

Tri osobe poginule su u teškim saobraćajnim nesrećama koje su se desile tokom vikenda na području Sokoca, Pala i Šipova. Saznajemo da su život na drumu izgubili pješak Niko Glamočak (82) iz Šipova, Sokočanin Pavle Ninković (33) te Mladen Tadić (38) iz Pala.

Tragičan niz nesreća počeo je u petak u 23.25 časova, kada je “golf” kojim je upravljao N. Đ. sletio s puta i udario u betonski zid u Ljubogošti kod Pala. Usljed siline udara život je izgubio suvozač Tadić, dok je vozač povrijeđen. Stradanje u saobraćajkama nastavljeno je u subotu rano ujutro, oko dva časa, kada su se sudarili “audi” koji je vozio Ninković i “pasat” kojim je upravljao Ognjen Ćajić (24). Nesreća se desila u mjestu Majdani na putu Podromanija – Sokolac. Oba vozača su teško povrijeđena. Ninković je ubrzo poslije nesreće podlegao povredama u bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu, dok je Ćajić prebačen u kliniku “Koševo” u Sarajevu.

Ninković je bio veliki ljubitelj sporta i adrenalina. Bio je član planinarskih društava “Glasinac” iz Sokoca i “Javorina” iz Pala. Radio je u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA). Od njega su se na društvenim mrežama oprostili brojni prijatelji i poznanici, a sahranjen je juče.

Takođe u subotu na području Šipova stradao je pješak Niko Glamočak. Njega je u mjestu Stupna kod Šipova udario automobil “mercedes”. Okružno tužilaštvo saopštilo je da se nesreća desila oko 18.20 časova, a za volanom “mercedesa” bio je Miloš S. (22) iz Mrkonjić Grada.

/Glas Srpske/

PODIJELI