Crnogorska mafija ubila vođu navijača Partizana!

0
2233

Vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković (29), zvani Sale Mutavi ubijen je sinoć oko 21 sat u pucnjavi na raskrsnici Bačvanske i Ulice Gospodara Vučića, nedaleko od kapija Centralnog zatvora u Beogradu.

aleksandar stankovic

Kako “Blic” ekskluzivno saznaje, u obračunu su učestvovali pripadnici crnogorskih kriminalnih klanova.

Osim njega, u pucnjavi je teško ranjena još jedna osoba, a prema saznanjima, riječ je o čuvaru zatvora M. Đ.

Pucnjava se dogodila kada su iz vozila u pokretu iz automatskog oružja ispaljeni rafali na dva automobila. U “audiju” je bio Stanković, dok je ranjeni čuvar bio u drugom automobilu. Za sada nije poznato kako se čuvar našao na mjestu obračuna.

ubistvo STANKOVICA BG

Povrijeđeni čuvar je prevezen u Urgentni centar i nalazi se na odjeljenju reanimacije. Još uvek se traga za počiniocima.

Na lice mesta stigli su članovi porodice stradalog, kao i otac Stankovićeve dugogodišnje djevojke.

“Trebalo je da se vjenčaju za dvije nedelje, zajedno su već 11 godina. On je bio dobar dečko, radio je kao obezbjeđenje u teretani”,rekao je otac Stankovićeve vjerenice.

Na uviđaj stigao je i jedan mladić, zaogrnut šalom Partizana, koji je pošto-poto želio da priđe kolima gdje je nastradao Stanković. Došlo je do manjeg incidenta, pošto je dečko počeo da viće i da prkosi policajcima koji su htjeli da se udalji sa lica mjesta. Na kraju je i priveden.

Sale Mutavi dospio je u žižu javnosti nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako on sa još trojicom muškaraca 28. aprila napada dva pripadnika obezbjeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure. Optužnica je podignuta protiv Veljka Belivuka i Darka Ristića, ali protiv Stankovića, koji je bio priveden zajedno sa njima, nije pokrenut krivični postupak, iako se na snimcima vidi da nasrće, ali ne i da udara žrtve, a takođe je kao vođa bio nadređen optuženima.

Inače, Stanković je svojevremeno uspješno izbjegavao odlazak na odsluženje kazne od pet godina na koju je osuđen još 2013. zbog trgovine drogom i posjedovanja oružja.

Stanković je uhapšen sa još sedmoricom 6. marta 2006, kada je označen kao vođa dilera droge u beogradskom naselju Medaković.

Presudom Višeg suda u Beogradu od 20. decembra 2011, koja je postala pravosnažna odlukom Apelacionog suda od 6. februara 2013, Stanković je proglašen krivim i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i 10 mjeseci. Presuđeno mu je i da plati 50.000 dinara.

Presuda je postala izvršna 14. maja 2013. i dostavljena je na izvršenje Prvom osnovnom sudu.

blic

PODIJELI