Crnogorski pjevač uhapšen u Beogradu prema potjernici srbijanskih vlasti

0
383

U Beogradu je uhapšen crnogorski pjevač Slaven Đukanović (38) prema potjernici srbijanskih vlasti koje su ga osudile na godinu i po zatvora zbog ranjavanja jedne osobe u Srbiji.

Đukanović je uhapšen u noći između 30. i 31. decembra prošle godine kada je izašao iz Crne Gore i pokušao ući u Srbiju. Srbijanski istražitelji su mu stavili lisice i odvezli ga u Sremsku Mitrovicu na izdržavanje kazne.

Izvori bliski istrazi navode da se Đukanović s prijateljima zaputio u Beograd na koncert folk pjevača Aca Lukasa.

Kako je i sam kazao, nije znao da je osuđen i da je za njim raspisana potjernica.

Nekoliko dana prije toga nesmetano je ulazio u Srbiju, a posjećivao je više evropskih zemalja, gdje je imao nastupe u lokalima i noćnim klubovima.

Đukanović je uhapšen zbog krivičnog djela koje je počinio u Srbiji prije više godina. Tada je pucao na jednu osobu i teško je povrijedio.

Nije poznato koje krivično djelo se Đukanoviću stavljalo na teret, je li ubistvo u pokušaju ili je djelo bilo kvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti i nanošenje tjelesnih povreda.

Nepoznato je i obrazloženje presude. Ono što je izvjesno je da je ta odluka pravosnažna i da su srpski istražitelji čekali da Đukanović uđe na njihovu teritoriju i obavijeste ga da prema ovoj zemlji ima zakonsku obavezu da odsluži zatvorsku kaznu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here